Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Bild på hur det fungerar att skanna in sin matlåda

Skippa engångs, välj flergångs!

Publicerad 2022-06-21 11:16
På Almedalsveckan 3 - 7 juli kommer Almedalsveckan och Region Gotland att testa ett rotationssystem för flergångsförpackningar för mat som köps och äts på matområdet i närheten av Almedalen. I pilotprojektet deltar Tint, Light My Fire, Samhall och Solserv – fyra parter som var och en står för en nyckelroll i systemet.
- Almedalsveckan är en fantastisk arena för att testa nya idéer, som vårt gemensamma projekt Engångsfritt Almedalen. Det är en idé som passar perfekt in i vårt arbete med att skapa ett hållbart arrangemang, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare Almedalsveckan. 
Krav på flergångs 2024
I år genomförs EU:s engångsplastdirektiv från 2021 i Sverige, därefter införs en rad förordningar och straffavgifter successivt fram till 2030. Redan 2024 måste alla serveringar som erbjuder mat att ta med i engångslåda även erbjuda ett återanvändbart alternativ. Detta ska ingå i ett rotationssystem som gör att lådorna används flera gånger. 
De logistiska frågorna är flera
  • Hur säkerställer man att matlådorna inte försvinner ur systemet? 
  • Vad krävs av matlådorna när det gäller kvalitet och hållbarhet? 
  • Hur ska transport, förvaring och diskning hanteras? 
- I nuläget finns det ingen som kan hantera hela cirkeln själv. Vi som arbetar med de olika delarna har hittat varandra, och sett hur vi kan erbjuda ett komplett system tillsammans. Det är så vi måste arbeta nu, med förenade krafter, transparens och ödmjukhet, fortsätter Mia Stuhre, verksamhetsledare Almedalsveckan. 
Så funkar det
För att genomföra ett engångsfritt evenemang behöver man ett system där följande delar ingår:
1. Mjukvara - pantsystem.
2. Hårdvara - köpta eller hyrda matlådor, muggar, sugrör, bestick. 
3. Logistik och diskhantering – att hyra in eller ordna lokalt. 
Engångsfritt Almedalen
I projektet som genomförs under Almedalsveckan står Tint för en digital lösning som registrerar och följer matlådorna. Light My Fire levererar specialanpassade matlådor som matgästerna kan välja att lägga sin mat i. Samhall sköter logistik och diskhantering. Det senare sköts på en sommarlovsstängd skola nära Almedalen. Dessutom finns en snabbkompostering på plats via Solserv, där alla eventuella matrester tas om hand och blir till jord. 
 
- Vi ser många vinster i det här projektet. Att vi kan stå redo när lagkravet träder in, att Almedalsveckan kan göra en större insats för miljön med hjälp av teknologi och kvalitetsprodukter. Dessutom skapar vi jobb för personer som annars hade stått utanför arbetsmarknaden. Det är en win-win-win, avslutar Mia Stuhre, verksamhetsledare Almedalsveckan
 
Presskontakt:                    
Mia Stuhre, Verksamhetsledare Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 90 85
E-post: mia.stuhre@gotland.se
 
Kontakt till samarbetspartners i pilotprojektet:                                     
Amanda Landström, Marknadsansvarig Samhall
Telefon:  070-200 97 77
E-post: Amanda.Landstrom@samhall.se
 
Calil Ödqvist Jagusch, CEO Light My Fire
Telefon: 0708-238828
E-post: calill@lightmyfire.com
 
Clara Lidberg, VD Tint
E-post: clara@tintloop.co
 
Patrik Johansson, VD Solserv
E-post: patrik@solserv.se