Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Ungdomsförbunden tar i år plats på Almedalsscenen!

Publicerad 2022-05-03 08:32
Almedalsbesökare är vana att se partiledarna hålla sina tal på den klassiska Almedalsscenen. Nu är det dags även för ungdomsförbunden att ta plats på scenen. Ungdomsförbundens ordförande kommer under inledningsdagen att få utrymme att lyfta sina frågor.
- Vi vill stärka Almedalsveckans roll som demokratisk mötesplats för alla och visa att det under fem dagar handlar om politik och demokrati i Almedalen, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan. Ungdomsförbundens företrädare kan vara morgondagens partiledare, då är det viktigt att de redan nu känner sig välkomna att vara en del av Almedalsveckan.
 
I årets upplaga av Almedalsveckan kommer ungdomsförbunden att starta veckan genom sina evenemang söndagen den 3 juli. Medverkande är representanter från ungdomsförbunden CUF, KDU, LUF, MUF SDU, SSU och Grön Ungdom.
 
- I Almedalen har vi under mer än 50 år fått lyssna till partiernas företrädare, i år låter vi även partiernas ungdomsförbund ta plats på den demokratiska scenen, fortsätter Mia Stuhre. Att de politiska ungdomsförbunden har olika synsätt på hur politik ska drivas är inget nytt men att driva debatt på Almedalens scen har aldrig tidigare gjorts.
 
Det börjar med debatt och duell på Almedalens scen och övergår sedan till att ungdomsförbunden tar över Partitorget där de svarar på frågor och välkomnar till vidare samtal. 
 
Partitorget är en plats i Almedalen som under årets Almedalsvecka är bemannat med politiker och partirepresentanter från de åtta partierna som ingår i Almedalsveckans arrangörsgrupp. Partitorget är öppet alla dagar mellan klockan 12 och klockan 17, inledningsdagen öppnas torget klockan 14 och avslutningsdagen stänger torget klockan 15.
 
- I år kommer Almedalens scen att vara platsen för intressanta och viktiga politiska tal, avslutar Mia Stuhre. Det är med glädje och stor stolthet som vi förutom ungdomsförbundens medverkan, även har samtliga partiledare på talarlistan.
 
För mer information kontakta: 
Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan,
0498-26 90 85 alt mia.stuhre@gotland.se
 
Hemsidor:
www.almedalsveckan.info samt www.almedalsveckanplay.info