Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Färjan till Gotland och en segelbåt i vattnet utanför Visby hamn.

Resa med båt

Mitt i Visby ligger Visby Hamn. Du kan välja att åka med reguljärresor från fastlandet eller om du tar din egen båt till någon av Gotlands hamnar. 

Destination Gotland

Destination Gotland trafikerar Visby från Nynäshamn och Oskarshamn. Resan från fastlandet över till Visby tar ca 3 timmar beroende på fartyg och hamn. 

Hyra kajplats

Du som reser med egen båt till Visby kontaktar Visby Gästhamn för kajplats. Det går inte att förboka plats i hamnen, Visby Gästhamn gör sitt yttersta för att alla ska få plats. Undantag görs i vissa fall för fartyg över 60 fot som inte kan ligga på boj, samverkan sker i förekomna fall mellan Visby Gästhamn och Region Gotlands hamnavdelning.

Det finns fler hamnar runt om på Gotland att välja på, Gotlands officiella besöksnäring listar Gotlands gästhamnar tillsammans med kontaktuppgifter. 

Om du hyr kajplats kan du även hyra den intilliggande marken på kajen. I förekommande fall görs den ansökan via markplats, offentlig plats. 

Kryssningstrafik

I den sydvästra delen av Visby hamn finner du Gotlands kryssningskaj. Här lägger ett flertal färjor till även under Almedalsveckan. Under de senaste åren har det varit möjligt att åka kryssningsbåt från Stockholm till Visby tur och retur under dagen. Vill du veta mer om båtarna och kryssningar i Östersjön se informationen via Visby Hamn. 

Hitta direkt