Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Så här fungerar Almedalsveckan

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för alla som vill diskutera samhällsfrågor. Det är en självklar mötesplats med mer än 50 år av historia där alla kan delta.

Almedalen är en park, nära till havet och mitt i världsarvsstaden Visby. Runt Almedalen i Visby pågår evenemangen runt om i stadskärnan i slutet av juni och det är det som är Almedalsveckan. Majoriteten av evenemangen finns med i det officiella programmet och de är alla kostnadsfria och öppna för alla. Utöver det pågår det även slutna evenemang, föreställningar och andra happenings. Men framförallt inträffar otroligt många planerade och spontana möten i Visby under dessa dagar. 

Almedalsveckans officiella program

Förutom alla som är på plats är kärnan av Almedalsveckan det officiella programmet. I programmet hittar du alla evenemang som är kostnadsfria och öppna för alla. Du finner en stor variation bland evenemangen som alla berör aktuella samhällsfrågor under Almedalsveckans alla dagar. 

Vilka är på Almedalsveckan? 

Politiker (både från riksnivå och lokalt), statliga myndigheter, företagstoppar, kommuner och regioner, ideella organisationer, miljöaktivister, ungdomsförbund, engagerade entreprenörer, du och jag är några exempel på vilka som är i Visby under Almedalsveckan. Det är vår gemensamma arena där vi har möjlighet att mötas och diskutera aktuella ämnen.

Kanske kommer just du att stoppa en av våra partiledare och påverka hen i den frågan som du brinner extra mycket för?  

Vem skapar veckan? 

Almedalsveckan skapas gemensamt av alla besökare och arrangörer.

De lokala partierna som finns representerade i riksdagen har ett ansvar att bevara och stärka Almedalsveckan som demokratisk och politisk arena. Arrangörerna bidrar med evenemang och mötesplatser under Almedalsveckans dagar. Region Gotland är värden som skapar förutsättningarna för att mötas i och kring Almedalen, men också ansvarig för att det i själva parken är fokus på demokrati och politik. Besökarna är medskapare till alla de spontana mötena och utvecklande samtalen. 

Tillhör du en organisation, företag, förening eller är en engagerad medborgare är du välkommen att ha ett evenemang under Almedalsveckan. Alla som vill lyfta en aktuell samhällsfråga är med och skapar världens största demokratiska mötesplats. Lyfter du en samhällsfråga är du en av alla engagerade arrangörer av Almedalsveckan. 

Tillsammans skapar vi Almedalsveckan

Besökare under veckan

Arrangörer av evenemang

Huvudarrangörer av veckan

Värd för veckan

Alla hjälps åt

Hitta direkt