Kontakt

Presscenter

Telefon: 0498-26 93 10, val 3
E-post: presscenter@gotland.se

Telefontid: se Almedalsveckans öppettider

Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Ansök om ackreditering

Du som har ett journalistiskt uppdrag under Almedalsveckan har möjlighet att ansöka om ackreditering som gäller under Almedalsveckans alla dagar. 

Vem kan ansöka?

Du som arbetar för ett medieföretag kan ansöka om ackreditering Almedalsveckan. Även du som frilansjournalist kan ansöka om ackreditering, förutsatt att du har ett journalistiskt uppdrag under Almedalsveckan. Finns det oklarheter för ackreditering kan vi komma att efterfråga ett utgivningsbevis.  

Du som ansöker tar ansvar för att:

  • Uppgifterna du lämnar i ansökan är korrekt.
  • Kontrollera att din presslegitimation är giltig eller att ditt uppdragsintyg är korrekt ifyllt och underskriven av din uppdragsgivare.

Uppdragsintyg

Har du ingen giltig presslegitimation/presskortsnummer fyll i uppdragsintyget som även din uppdragsgivare ska skriva under. Ifyllt uppdragsintyg scannar du in och bifogar i din ansökan om ackreditering.

Föranmäl dig

Föranmäl dig för att få information inför Almedalsveckan och snabbare administration på plats i Presscentret.

Vi kommer att kontakta dig, via e-post, när vi har kollat på din ansökan. 

Ackreditering och pressbadge

Pressbadge hämtas ut på plats i presscentret under våra öppettider. Tänk på att det är högt tryck i presscentrets lokaler i början av veckan när många kommer för att ackreditera sig och få sina pressbadgar.

Pressbadge - i mobilen eller i handen

Sedan Almedalsveckan 2023 får ackrediterade journalister sin pressbadge digitalt i mobilen. Önskemål att nått oss om att det ska gå att i undantagsfall få en personlig plastbadge istället. Önskar du en personlig badge att hänga runt halsen, berätta det för oss när du ansöker om ackreditering.

Ackreditering redan 24 juni

Vi kommer att vara i Almedalen, parken där talen hålls, under måndagen mellan klockan 16 och klockan 18 för dig som har ansökt och blivit ackrediterad. Där kan du enkelt anmäla dig och behöver då inte stå i kö. 

 

Hitta direkt