Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Synas och höras i Almedalen - tips om hur man som arrangör kan nå ut!

Publicerad 2024-04-17 16:50
Fredagen den 19 april erbjuder vi en digital träff med fokus på hur du som arrangör kan nå ut med ditt budskap under Almedalsveckan. Till vår hjälp har vi Kristy Delisle Milton, senior kommunikationsrådgivare på Gullers Grupp.
Kristy är doktor i statsvetenskap och har stor erfarenhet av strategi- och analysarbete. Hon har även arbetat på regeringskansliet med statliga utredningar och som ämnessakkunnig på Socialdepartementet. Vi blev nyfikna på Kristy och hennes relation till Almedalsveckan, så vi undrade: 
 
Vad är din erfarenhet av Almedalsveckan?
 
- Jag var i Almedalen första gången 2005 när jag arbetade i en statlig utredning som hette Nationell psykiatrisamordning. Vi hade i uppgift att samråda brett och vi såg Almedalen som en viktig arena för möten och diskussion med en bredd av berörda aktörer. År 2005 var det 250 olika arrangemang i Almedalen och vi tyckte att det var jättemånga! Jag har varit i Almedalen mer eller mindre varje år sedan dess och tycker att värdet av Almedalen som en helt central demokratisk arena aldrig har varit större. 
 
Vad kommer du att prata om på arrangörsmötet den 19 april?
 
- Jag tänkte prata om hur man kan tänka och arbeta för att nå ut och nå fram till dem man vill försöka påverka, både generellt, men framför allt specifikt i Almedalen. Det handlar både om ett viktigt förarbete, men också hur man sedan kan arbeta på plats under Almedalsveckan, men även efter i syfte att maximera värdet av insatsen.
 
Vad ser du främst fram emot under Almedalsveckan 2024?
 
- Att få vara del i att skapa viktiga möten men också att få lära mig nya saker. Många av de stora samhällsutmaningarna kan inte längre lösas av en aktör utan vi behöver poola kunskap och mandat för att nå en positiv utveckling i viktiga samhällsfrågor. Men, Almedalen är också helt unik som arena i att det finns arrangemang inom alla politikområden. Här finns möjlighet att lära av hur andra har gjort eller ta del av kunskap/perspektiv som går att transportera från en sakfråga till en annan. För som vi vet - utan ny kunskap inga nya lösningar och idag är vi i stort behov av nya lösningar på svåra samhällsutmaningar.
 
Vi ses på fredag den 19 april klockan 9!