Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Hjälp oss att nå ut till ideella organisationer!

Publicerad 2024-01-26 14:29
Känner du till en ideell organisation som aldrig varit i Almedalen? Kanske en organisation som representerar unga, äldre, personer i utanförskap, nysvenskar eller personer med funktionsvariationer för att nämna några grupper? Eller representerar du kanske själv en sådan organisation som gärna vill vara med på Almedalsveckan för första gången? Genom Alla Röster Ska Höras skapar Region Gotland möjlighet för ideella organisationer, som inte tidigare har varit arrangörer under Almedalsveckan, att få höras. Vi vill bidra till att deras hjärtefrågor lyfts. Låt oss tillsammans se till att alla röster får höras.
Vi vill stärka Almedalen som demokratisk mötesplats för politiska samtal. Det finns grupper som inte kan komma till tals lika enkelt som många av våra fantastiska arrangörer och besökare. Det kan vara grupper som kanske inte har samma resurser som många andra, det kan vara personer som gör skillnad i sitt närområde men som inte har haft möjlighet att dela med sig av sin erfarenhet till andra. De aktiviteter som genomförs i Almedalen ska stärka de politiska och demokratiska samtalen. 
 
Gratis scenplats sänker tröskeln att medverka
Almedalsveckan ska vara öppen och tillgänglig för alla. Alla ska kunna bidra med sina perspektiv, även ideella organisationer. Därför erbjuder vi en scenplats som ökar mångfald och representation i Almedalen.
 
Vem för söka?
Alla är välkomna att ansöka om att medverka med evenemang inom uppropet Alla Röster Ska Höras. De krav vi ställer är att de röster som vanligtvis inte kommer till tals i Almedalen i år ska fylla luften. Så är representerar du en ideell organisation som inte varit arrangör i det officiella programmet? Och tror på de demokratiska värderingarna? Har en hjärtefråga som kan bidra till ett bättre samhälle? Bra, då uppfyller du våra kriterier.