Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Bild på en vägskylt som säger att parkeringen är avstängd under perioden 19 juni till 2 juli, eftersom Almedalsveckan äger rum på platsen.

Idag börjar förberedelserna i Almedalen

Publicerad 2023-06-19 07:40
Från och med den 19 juni försvinner parkeringsmöjligheterna i området närmast Almedalen. Ett fåtal parkeringsplatser finns i området fram till den 25 juni vid Holmen. Följ skyltarnas anvisningar. Tänk på att det är mycket fordon och personer i området, så kör försiktigt om du behöver köra i Almedalsområdet!
Det här gäller för parkering
Under Almedalsveckans förberedelser och genomförande är det förbud att parkera i Almedalsområdet under perioden mellan den 19 juni till 2 juli. 
 
Ett fåtal parkeringsplatser är tillgängliga på Holmen och vid Tonsättarcentrum under v25.
Boendeparkering vid Kruttornet samt söder om Kallbadhuset flyttas den 25 maj till parkeringen på Holmen, vid silon.
Från måndag 3 juli kommer de flesta ordinarie parkeringsytor vara tillgängliga igen. 
Var alltid uppmärksam på aktuell skyltning i området.
 
Fler parkeringsplatser utanför Visby innerstad
För boendeparkering kommer det att finnas tillfälligt utökade parkeringsmöjligheter i Polhemslunden.
Utökade allmänna parkeringsplatser finns vid Jägargatan, Polhemsplats, Östra Byrummet och vid långtidsparkeringen norr om hamnterminalen. 
Almedalsveckan är fordonsfri 2023
För att skapa en säker och trygg plats för boende, besökare och arrangörer, är Almedalsområdet avstängt för motorfordonstrafik tisdagen 27 juni klockan 12:00-21:00 och onsdagen 28 juni – lördagen 1 juli klockan 09:00-21:00. Tillgänglighet, framkomlighet och säkerhet är i fokus. Motorfordonsförbudet är en del av detta.
 
Dispens från motorfordonsförbud
Dispens kan beviljas för boende samt vissa leverans- och servicefordon. Mer information och länk till e-tjänst hittar du på almedalsveckan.info/fordonsfritt 
 
Det inre området, markerat med rosa i kartan, är avstängt för motorfordonstrafik under Almedalsveckan mellan 09:00 till 21:00. Beslutet är fattat i samråd mellan Region Gotland, polismyndigheten och säkerhetspolisen.