Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Boka en ung expert!

Publicerad 2023-05-31 09:54
Har du redan bokat en eller flera unga experter till ditt evenemang under Almedalsveckan? Toppen! Annars har du möjlighet att göra det fram till den 16 juni!
 
I politiska samtal och beslutsfattanden värnar vi om att alla röster ska få höras. Men vi vet att det kan vara svårt att skapa inkluderande samtal - speciellt att få med ungas perspektiv. Ungas röster är viktiga i samhällsdebatten, barn och unga utgör över en stor andel av jordens befolkning.
 
För att underlätta i att få med unga röster erbjuder Almedalsveckan, tillsammans med ungdomsorganisationerna som är samlade under initiativet #StoppaYouthwashing, en kontaktväg till unga experter inom olika sakområden som planerar att delta under Almedalsveckan 2023.
Prata med oss, inte om oss
Vi ställer frågan till Yusuf Muhawech är aktiv i WWFs ideella ledarskapsprogra, varför är det viktigt att låta unga röster ta plats i samhällsdebatten.
 
– Vi kämpar fortfarande för att bli involverade i samtal om oss, vår vardag och våra liv. Vi är inte där än, samhället är inte där än. Men vi kan ta oss dit tillsammans. Genom Boka en ung expert vill vi göra det enkelt för arrangörer att bjuda in en ung expert i sina evenemang under Almedalsveckan. Prata med oss, inte om oss, uppmanar Yusuf Muhawech. 
Boka din unga expert senast 16 juni!
Vi har förlängt tiden för att boka en ung expert till den 16 juni. Mer information, vilka organisationer som deltar i detta upprop samt och länk till bokningen finns här: Boka en ung expert >>
 
Länken nedan går till det nyhetsbrev som skickades ut i slutet av april. Läs det gärna för att skapa dig en bättre bild av hur och varför vi tycker det är viktigt att låta unga röster komma till tals i Almedalen.
 
Vi uppmanar dig att tänka till en gång extra kring dina paneldeltagare och skapa utrymme för våra unga röster att höras.