Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Bild från Almedalsveckan 2022 när Ulf Kristersson talade i ett regnigt Almedalen. Foto: Region Gotland/Tommy Söderlund

Ulf Kristersson, första partiledaren klar för Almedalsveckan

Publicerad 2023-01-12 11:28
Moderaternas partiledare, tillika Sveriges statsminister, talar från Almedalens scen onsdagen den 28 juni klockan 11. I och med detta byter Moderaterna halvdag med Centerpartiet.

Ordningen på partidagarna ändras för 2023, eftersom det sista mötet under det svenska ordförandeskapet äger rum i slutet av juni och krockar med Moderaternas dag under Almedalsveckan. Det innebär att Centerpartiet byter sin halvdag med Moderaterna.

- EU-frågor kan bli ett av flera viktiga ämnen som diskuteras under årets Almedalsvecka och vi ser här en direkt påverkan av Sveriges gångna ordförandeskap i sommar, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan.

I samband med att partierna byter dag är det också klart att Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, inleder raden av partiledartal från Almedalens scen. 
 
- Vi är glada över att få börja presentera talarna som kommer att stå på Almedalens scen under sitt partis halvdag, säger Mia Stuhre, och vi känner redan nu ett stort engagemang inför årets demokrativecka.
 
Almedalsveckan 2023 invigs tisdagen den 27 juni och partierna inleder sina halvdagar den 28 juli, med det första talet klockan 11.
 
Detta är en av nyheterna i det senaste nyhetsbrevet från Almedalsveckan. Hela nyhetsbrevet finns länkat nedan.