Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Måndagen den 4 juli, en historisk dag för Almedalsveckan

Publicerad 2022-07-05 18:40
Måndagen den 4 juli kommer att gå till Almedalsveckans historia som första gången två partier delade på dagen och parken. De två partierna som var först ut med att dela dag under Almedalsveckan var Moderaterna och Vänsterpartiet.
Partitorget - politik på en plats!
Almedalen ska vara en plats för politik och demokrati. Vad är då bättre än att bjuda in alla deltagare till Partitorget. Här finns alla åtta partier varje dag mellan klockan 12.00 och 17.00. Ingen fråga är för stor och ingen är för liten.
 
Möten med människor som brinner för det de gör!
Almedalsveckan handlar om att mötas. Om att samtala om viktiga frågor. Vi har ställt frågan till våra partiledare om vem de vill möta och vad de i så fall vill prata om.
 
Här är Moderaterna partiledare Ulf Kristerssons svar på våra frågor:
 
Vem/vilka skulle du vilja träffa under Almedalsveckan? 
Hoppas framför allt på många spontana möten. Men jag har några intressanta möten inbokade, bland annat en promenad med Cancerfonden. Lustigt nog bor deras chef i Strängnäs, precis som jag.
 
Vad skulle ni prata om?
Antagligen både glädje och sorg. Bröstcancer och prostatacancer som drabbar så väldigt många människor mitt i livet. Och de orimligt långa köerna som många cancerpatienter möter. Men också hur framgångsrik forskningen är, inte minst tack vare Cancerfondens arbete.
 
Vilket är ditt mest spännande möte under tidigare Almedalsveckor?
Svårt att säga. Allt ifrån möten med chefer för stora börsbolag, till knattereportrar från Majblomman. Att träffa människor som brinner för det de sysslar med är väldigt inspirerande, nästan vad de än gör. 
 
Här är Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar svar på våra frågor:
 
Vem/vilka skulle du vilja träffa under Almedalsveckan?
Det finns många, men de mest intressanta mötena och samtalen är alltid med väljarna.
 
Vad skulle ni prata om?
Alla utmaningar som Sverige står inför.
 
Vilket är ditt mest spännande möte under tidigare Almedalsveckor?
Svårt att säga. Det är mångfalden av möten som gör det intressant. Allt ifrån Hyresgästföreningen till samtal med pensionärsorganisationerna. Det unika med Almedalsveckan är att alla är här och alla pratar med alla.
 
Hashtagga ditt mest spännande möte!
Vilket är ditt mest spännande möte som skett under en Almedalsvecka? Hashtagga ditt inlägg med #Almedalsveckan så fångar vi det i sociala medier.