Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Almedalsveckans utveckling och det demokratiska mötet

Publicerad 2020-07-04 07:00
Just nu, under vecka 27, skulle årets Almedalsvecka ha genomförts. På grund av pandemin var det ett nödvändigt beslut att ställa in veckan. Nu är det fullt fokus på Almedalsveckan 2021 och hur veckan ska utvecklas i framtiden.
När Almedalsveckans ledning tog beslutet att ställa in årets vecka insåg man vilka stora konsekvenser detta skulle få för Gotland och för det demokratiska samtalet.
 
Veckan skapas av alla som är med, arrangörer, partier, deltagare, leverantörer, transporter för att nämna några. Alla som bidrar har också sin bild över vad Almedalsveckan innebär och vad som är bäst för att utveckla veckan på kort och lång sikt. 
 
Både partier, näringsliv, organisationer och privatpersoner har åsikter om hur Almedalsveckan ska utvecklas på kort och lång sikt. Almedalsveckans ledning lyssnar på alla röster för Almedalsveckans grund handlar om demokrati, inte vad som är bäst för den enskilde utan för alla sammantaget. När det sker utveckling, så ska denna utveckling gynna Almedalsveckan som en demokratisk mötesplats för lång tid framåt.
 
Almedalsveckans framgångsrika historia har sedan starten byggts på mångas engagemang och initiativ. Den fortsatta utvecklingen måste genomföras med varsamhet, vara grundligt förankrad och bära med sig förståelsen för vad det innebär för alla parter på lång sikt. Förarbetet måste få ta tid och bli väl genomarbetat innan beslut om framtiden tas. 
 
Huvudarrangörsgruppen, med de åtta partiernas lokala partiföreträdare och regionstyrelsen i sin roll som värd, har beslutat att en översyn av formen för veckan ska påbörjas i höst. 
 
Trots att det demokratiska samtalet inte förs på plats i Visby i år är intresset för Gotland och veckan är stort. Varmt välkommen till Almedalsveckan 2021!