Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

På bilden ser vi Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Bilden är tagen vid hans tal den 6 juli under Almedalsveckan 2019.

Idag skulle Almedalsveckan 2020 har invigts, men istället får vi säga varmt välkomna till Almedalsveckan 2021!

Publicerad 2020-06-28 18:34
Om allt hade varit som det alltid har varit, hade Almedalsveckan inletts med Sverigedemokraternas dag idag den 28 juni. Nu är det inte så, utan vi får se framemot att träffas om ett år istället. Då är det Kristdemokraterna som börjar veckan med sin partidag den 4 juli. Men de demokratiska samtalen tystnar inte bara för att vi inte kan träffas i Visby!

Under de kommande dagarna sker ett par hundra seminarier, debatter och diskussioner digitalt, allt med samma grundvärden som Almedalsveckan - öppna, tillgängliga och utan kostnad att delta. Flera av dessa har fokus på ämnen inom Vård och Omsorg. 

Visste du att?

I förra årets officiella program låg detta ämne, Vård och Omsorg, topp fyra bland de ämnen som flest evenemang handlade om. Närmare fyrahundra evenemang (388) handlade om detta. Fördelat jämt över veckans åtta dagar hade det varit femtio evenemang/dag eller nästan 300 timmar med evenemang som handlar om ett av många viktiga ämnen!

Sverigedemokraterna skulle ha inlett veckan

Nu blev det inte så, och nästa år är det Kristdemokraterna som är först ut i startfältet. Under förra årets vecka, när Jimmie Åkesson avslutade Almedalsveckan 2019 med sitt partiledartal kom drygt 800 personer och lyssnade i Almedalen. 

Jimmies tal (det skrivna) och bilderna från avslutningssöndagen finns på vår hemsida, under fliken Press.