Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Folkvimmel vid hörnet Donnersgatan och Tage Cervins gata med ett inklippt A för Almedalsveckan till vänster

Möt några av våra talare under Almedagen nästa vecka!

Publicerad 2020-01-15 15:53
Du som har anmält dig till Almedagen 2020 får möjlighet att lyssna på engagerande, inspirerande och framför allt erfarna Almedalsdeltagare.

Det blir också informativa och bra möten med gotländska serviceleverantörer, som hjälper dig i ditt arbete att planera och organisera din organisations närvaro under Almedalsveckan 2020.
Vi börjar med att presentera Hampus Brynolf, Maria Johansson, Stig-Björn Ljunggren och Emelie Bergbohm. Fyra fantastiska personer som bidrar med sin kompetens och erfarenhet under sina punkter i Almedagens program. Leder oss under dagen gör vår härliga moderator, Marianne Olsson.
 
Hampus Brynolf, vice VD på Springtime-Intellecta
Hampus är Almedalens egen kartograf. Han har samlat stora mängder data och analyserat Almedalens digitala och analoga avtryck i snart 10 år. Hampus delar med sig av sina slutsatser och visar på hur till exempel vädret kan inverka på vår vilja att diskutera viktiga samhällsfrågor.
 
Maria Johansson från Make Equal
Maria är projektledare och jämlikhetskonsult och kommer att prata om hur vi gör Almedalsveckan och våra evenemang tillgängliga för så många som möjligt. Maria beskrivs som en förändringsskapande visionär som brinner för ett samhälle för alla. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med funktionshinderperspektivet och är en känd profil för tillgänglighet.
 
Stig-Björn Ljunggren, statsvetare och Almedalsambassadör
Stig-Björn syns ofta i TV när det gäller politisk analys. Han är fil.dr. i statsvetenskap och undervisar regelbundet vid Uppsala Universitet. Från mars i år är han även chefredaktör för Sydöstran. Under Almedalsveckan är Stig-Björn en mycket uppskattad och ofta anlitad debattör och analytiker. 
 
Emelie Bergbohm, VD för Bohm Bohm Room
Emelie har varit en stark och viktig drivkraft för att skapa plats för kulturen och dess frågor under Almedalsveckan. En arena som Emelie har varit med och skapat är Kultur i Almedalen. 
 
Marianne Olsson, författare och konsult
Marianne är managementkonsulten som brinner för kommunikation och möten. Marianne har, förutom att vara en uppskattad moderator under bland annat Almedalsveckan, även skrivit böcker om gig-ekonomi, konsultrollen samt moderatorns guide till lyckade möten och events.