Utskrift från www.gotland.se/almedalsveckan

Privata försäkringar eller offentlig finansiering av sjukvården? Vad säger politikerna resp. folket?

Arrangör:
Trygg-Hansa i samarbete med Newsmill
Dag:
8/7 2010 10:00 - 11:00
Evenemangstyp:
Seminarium
Ämnesområde:
Vård och omsorg
Ämnesområde 2:
Näringsliv
Språk:
Svenska
Plats:
Restaurang Wallers terrass (Wallers plats 2)
Platsbeskrivning:
Beskrivning av evenemanget

Välkommen till ett seminarium i samarbete mellan Trygg-Hansa och Newsmill om finansieringen av den framtida vården. Är sjukvården i framtiden underfinansierad? Diskussion med centrala politiker och sakkunniga. Dessutom presenteras en ny undersökning om vad svenska folket anser om detta.

Utökad beskrivning av evenemanget

4 av 10 privatpersoner tror inte att den offentliga sjukvården räcker till för att leverera den vård man kommer att behöva i framtiden. 7 av 10 småföretagare säger att det värsta hotet mot den egna verksamheten är att företagaren själv blir sjuk. 450 000 svenskar har idag tecknat sjukvårdsförsäkringar. Försäkringsbranschen har flera anledningar att välkomna utvecklingen, men vad händer om vi får två parallella vårdsystem – privata lösningar vid sidan av offentlig finansiering. Är det dags för en blocköverskridande "pensionsreform" om vården? Detta diskuteras tillsammans med centrala politiker och sakkunniga. Vi kommer också att presentera en ny undersökning med intressanta resultat vad gäller medborgarnas inställning till privata sjukvårdförsäkringar. Moderator: PM Nilsson (Newsmill) Paneldeltagare: Kent Andersson, Trygg-Hansa Per Borg, sakkunnig Gunnar Axén, (M), ordf. i socialförsäkringsutskottet Hans Dahlgren, Almega Widar Andersson, Bo Leinerdal, (V) Fler namn kommer tillkomma.

Medverkande:
Moderator: PM Nilsson (Newsmill). Paneldeltagare: Kent Andersson, nordisk chef för Sjukvårdsförsäkringar, Trygg-Hansa. Per Borg, ("Borgkommissionen") sakkunnig långtidsutredare. Gunnar Axén, (M) ordf. i socialförsäkringsutskottet. Hans Dahlgren Almega. Widar Andersson politisk redaktör. Bo Leinerdal, bitr. partisekreterare (V) och ledamot i SKL:s beredning om välfärdens finansiering. Fler namn tillkommer.
Kontaktperson 1:
Johan Eriksson, Presschef, Trygg-Hansa, 070-168 28 72, johan.eriksson@trygghansa.se
Kontaktperson 2:
Kent Andersson, Nordisk chef för sjukvårdsförsäkringar, Trygg-Hansa, 070-168 21 50, kent.andersson@trygghansa.se
Tillgänglighet
Sidvisningar:
2015

Kontakta Region Gotland

Region Gotland

Visborgsallén 19
621 81 Visby
Organisationsnummer:
212000-0803

Kontakta Almedalsveckan

Almedalsveckans kansli

Telefon:  +46 (0)498 26 93 10
Telefontid måndag-fredag kl. 09:00-12:00
E-post: almedalsveckan@gotland.se
 

 

In English

Selected information in English - Manually translated pages.