Utskrift från www.gotland.se/almedalsveckan

Vilse i sjukvården? Hur styr vi mot bästa patientnytta?

Arrangör:
Dagens Medicin i samarbete med SAS Institute
Dag:
4/7 2013 15:30 - 17:00
Evenemangstyp:
Seminarium
Ämnesområde:
Vård och omsorg
Språk:
Svenska
Plats:
Burmeister restaurang, Strandgatan 9B
Platsbeskrivning:
Vårdtorget hos Dagens Medicin
 

Beskrivning av evenemanget

Har vi gått vilse bland alla uppföljningssystem och dokumentationskrav i sjukvården? Ett seminarium om möjligheten till bättre styrning av hälso- och sjukvården. Går det att omsätta resultaten till kunskap som kan användas för att utveckla verksamheten?

Utökad beskrivning av evenemanget

Med vårdval, prestationsbaserade ersättningssystem och köp och sälj-modeller har spelreglerna för styrningen av sjukvården förändrats radikalt. Behovet av kontroll och uppföljning har ökat, vilket har lett till att sjukvårdens anställda måste ägna allt större del av sin tid åt att mäta, registrera och rapportera. Men vad är det vi mäter, och använder vi resultaten till något som ger nytta för patienten? Går det att omsätta resultaten till kunskap som kan användas för att utveckla verksamheten? Hur orienterar vi oss i alla detaljer så att vi får den nödvändiga överblicken? Välkommen till ett seminarium som diskuterar hur vi kan utveckla sjukvårdens styrning och vilka verktyg det kräver. Programmet inleds med att VG Primärvård berättar om sin modell för att arbeta med kvalitetsdata och uppföljningar. Välkommen från 15.00. Programmet startar 15.30.

Medverkande:
Ann-Sofi Lodin, regiondirektör, Västra Götalandsregionen. Johan Calltorp, professor i hälsopolitik och ledarskap, Forum for Health Policy. Per Båtelson, ordförande, Institute for Value Based Reimbursement Karolinska institutet. Eric Wahlberg, affärsområdeschef, Praktikertjänst Hälso- och sjukvård. Anders Morin, ansvarig för välfärdspolitik, Svenskt näringsliv. Helene Spjuth, hälso- och sjukvårdsanalytiker, SAS Institute. Rose-MarieNyberg, chef, VG Primärvård. Mats Alm, medicinsk rådgivare, VG Primärvård. Mikael Nestius, moderator, Dagens Medicin.
Kontaktperson 1:
Maja Florin, utvecklingschef, Dagens Medicin, 070-6912439
Tillgänglighet
Sökord:
Sjukvård, Styrmedel, Styrning, Systematiskt kvalitetsarbete
Sidvisningar:
2534

Kontakta Region Gotland

Region Gotland

Visborgsallén 19
621 81 Visby
Organisationsnummer:
212000-0803

Kontakta Almedalsveckan

Almedalsveckans kansli

Telefon:  +46 (0)498 26 93 10
Telefontid måndag-fredag kl. 09:00-12:00
E-post: almedalsveckan@gotland.se
 

 

In English

Selected information in English - Manually translated pages.