Utskrift från www.gotland.se/almedalsveckan

Från utanförskap till egen makt- samverkan mellan kommuner och myndigheter underlättar integration

Arrangör:
Microsoft
Dag:
4/7 2012 10:30 - 11:30
Evenemangstyp:
Seminarium
Ämnesområde:
Integration/mångfald
Ämnesområde 2:
Utbildning
Språk:
Svenska
Plats:
Hästgatan 1, innergården
Platsbeskrivning:
Beskrivning av evenemanget

Språk, utbildning och information är viktiga grundförutsättningar för att få arbete, medborgarskap och bli delaktig i det svenska samhället. Samordnade insatser är avgörande för ett framgångsrikt integrationsarbete. Kan modern teknik vara ett stöd i processen för integration?

Utökad beskrivning av evenemanget

Kan innovativ språkutveckling skapa snabbare inträde i det svenska samhället? I Södertälje, Stockholm stad och Västra Götaland finns framgångsrika projekt som tyder på det. Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Anette Necander, enhetschef på Socialtjänsten i Stockholm Stad berättar om tre framgångsrika projekt som skapat större möjligheter till framgångsrik integration för invandrare. Därefter följer en paneldebatt om hur tekniken kan underlätta myndighetssamverkan och skapa effektivitet i etableringsprocessen för nyanlända. Vad är det som hindrar svenska myndigheter från att samarbeta och satsa fullt ut på en integrerad myndighetsportal? ”Alla pratar om samverkan men ingen vill bli samverkad ”. Hur kan innovativ teknik underlätta språkutveckling och utbildning för nyanlända?

Medverkande:
Staffan Dopping, Moderator. Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande, Södertälje Kommun. Annette Necander, Enhetschef, Socialtjänsten i Stockholms stad. Jasenko Selimovic, Stadssekreterare för Erik Ullenhag, Folkpartiet. Crister Molander, Public Sector, Microsoft. Mathias Ekman, CTO, Softronic. Talieh Ashjari, Mångfaldsdirektör, Länsstyrelsen i Västra Götalands län.
Kontaktperson 1:
Sandra Holmqvist, Microsoft AB, 073-4082931, v-saholm@microsoft.com
Tillgänglighet
Sökord:
arbetsmarknad, Integration, Utbildning
Sidvisningar:
2298

Kontakta Region Gotland

Region Gotland

Visborgsallén 19
621 81 Visby
Organisationsnummer:
212000-0803

Kontakta Almedalsveckan

Almedalsveckans kansli

Telefon:  +46 (0)498 26 93 10
Telefontid måndag-fredag kl. 09:00-12:00
E-post: almedalsveckan@gotland.se
 

 

In English

Selected information in English - Manually translated pages.